Jule-SMS fra Posten

I år får du tekstmelding fra Posten når pakken er ankommet postkontoret. Du får også SMS som sier fra når pakken leveres på døra. Men ordningen gjelder ikke julegavene fra mor.

Publisert
Sist oppdatert

De moderne metodene gjør at du slipper å vente til hentelappen ligger i postkassen.

Enklere

- Tjenesten forenkler kundenes hverdag. Man slipper å dra hjem for å finne ut at en pakke ligger på postkontoret, sier Agnes Beathe Steen Fosse i eforum, som har utviklet tjenesten sammen med Posten.

I tekstmeldingen står eventuelt oppkravsbeløp, hentenummer, leveringstidspunkt eller i hvilket postkontor eller Post i Butikk-filial pakken kan hentes. Tekstmeldingen fungerer som en elektronisk hentelapp.

Det Posten ikke forteller deg, er at ordningen slett ikke gjelder vanlige postpakker sendt mellom privatpersoner.

Se pakkefristene denne jula

Kun nettbutikker

SMS-varslingen gjelder nemlig kun pakker bestilt fra nettbutikker som benytter EDI-basert kommunikasjon med Posten. De sender 12,5 millioner slike sporbare pakker hvert år.

Butikkene må legge inn nødvendig software i logistikksystemene før du som kunde kan SMS-varsles før jul. Dermed er det opp til nettbutikker som Komplett og Ellos. - Businessen for oss ligger i bedriftsmarkedet. Derfor har vi foreløpig ingen konkrete planer om å tilby SMS-varsling for pakker mellom privatpersoner, men det kan bli aktuelt om noen år, sier Marian Rui Xavier, pressesjef i Posten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer