Julechampagnen

Vår anmelder er klinkende edru. Denne artikkelen bygger på en litteraturgjennomgang.

Festlig på glass:  DinSide har latt våre kollegaer ta den triste jobben med å drikke seg gjennom hundrevis av viner. Vi oppsummerer hva de fant. Foto: Mike Gifford
Festlig på glass: DinSide har latt våre kollegaer ta den triste jobben med å drikke seg gjennom hundrevis av viner. Vi oppsummerer hva de fant. Foto: Mike Gifford Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Generelt er vinanmelderne i de norske, svenske, tyske og engelske nettavisene enige om at vi er inne i et svært godt år for champagnedrikkere. Kvaliteten er høy og det har vært et bratt prisfall. I Frankrike får man ekte champagne til 80 kroner flasken. I Storbritannia selges Bollinger til halv pris i billigsupermarkedet på hjørnet.

Apertif fant mange feil

Apertif.no har testet 39 champagner, men måtte forkaste hele ti av flaskene på grunn av korksmak. Det er en uvanlig høy andel, men det er altså slettes ikke ganen din det trenger å være noe i veien med om du synes champagnen smaker vondt.

Ikke nøl med å bringe slike flasker tilbake til utsalgsstedet, helst uten å ha drukket dem tomme først. Men erstatningsretten løser ikke alle dine problemer: For å slippe triste gjester med tomme glass, bør du altså kjøpe omtrent 1/3 flere flasker enn du har behov for.

Norske anbefalinger

I Vindatabasen til DN ligger en lang rekke viner DN-journalistene har vært nødt til å prøvesmake. Vinnerne i klassen for musserende viner er imidlertid stor sett ikke i basisutvalget. To musserende viner som er i basisutvalget. og som DN har gitt over 90 poeng ("Verdens beste viner med overveldende intensitet og kompleksitet") er Lanson Gold Label Brut Vintage til 399 kroner, Veuve Clicquot Rare Vintage, Brut til 601,30, Dom Pérignon Brut til 999 kroner og Part des Ange, Extra Brut til 1.401,30.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer