Julegavene som gir skattefradrag

Bare pass på at to ting blir riktig.

I POSE OG SEKK: Du kan gi en julegave som gir deg god samvittighet, men også gir fradrag i skatt. Les mer i saken under. Foto: Per Ervland.
I POSE OG SEKK: Du kan gi en julegave som gir deg god samvittighet, men også gir fradrag i skatt. Les mer i saken under. Foto: Per Ervland. Vis mer
Publisert

Vet du verken hva du ønsker deg til jul, og når du spør familie og venner, får du samme svar fra dem?

Det er nok et tegn på at dere har det meste dere trenger.

Da er dette julegavetipset kjærkomment, for det gir både glede til giver og mottaker, samt fradrag på skatten.

- Du kan gi en pengegave til veldedige organisasjoner, som Røde Kors eller Kirkens Bymisjon, enten i ditt eller noen andres navn, og du kan be om at familie og venner gir veldedighetsbidrag i stedet for gaver til deg, sier forbrukerøkonom Derya Incedursun i Nordea til Dinside.no.

To ting å passe på

Hvis du gir pengegave på minst 500 kroner til godkjente, frivillige organisasjoner i Norge eller utlandet, kan du få fradrag i skattepliktig inntekt for pengegaven, legger hun til.

Maksimalt fradrag for gaver er 40.000 kroner per år, skriver Skatteetaten.

For å få fradraget, organisasjonen være forhåndsgodkjent av skattemyndighetene. Det er den frivillige organisasjonen, tros- og livssynssamfunnet som må innberette beløpet elektronisk til etaten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.