Julegavenes siste frist

Skal du sende julegave til tante Anna i Danmark kan du godt ta det med ro en stund til. Gjelder det derimot Fetter Anton i Ecuador bør du skynde deg med å få sendt gavene.

Publisert

Fristene for å sende brev- og pakkepost som skal være fremme før jul, begynner å utløpe nå. Har du familie og venner i utlandet som skal ha en julegave, bør du undersøke fristene for siste forsendelsesdato.

Det er en del penger å spare på forsendelsene ved å være tidlig ute, ikke minst når det gjelder de fjernere destinasjoner.

Brev til Oceania og Afrika

Skal du sende brevpost (B-post) til familien din på øyene i Oceania gjelder det å være rask. Slike brev eller pakker må være innlevert til Posten i Oslo før 2. november. Du har med andre ord to dager på deg til å få kjøpt julegavene.

Er du villig til å betale noe mer, er fristen 30. november.

På lenken til høyre ser du fristene for julebrev og pakker, fordelt på de ulike verdensdelene.

Spar penger

Skal du sende brev eller pakke til fjerne verdensdeler, finnes det tre satser for forsendelse. Brevpost (B-post) er den rimeligste varianten, deretter Brevpost (A-post) og til slutt pakkepost. Sender du en pakke som pakkepost, har du også forsikret den. Dette betyr at det er mulig å spore pakken hvis den skulle bli borte. Samme mulighet finnes ikke for A- og B-post.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer