Julegaver i retur

Be om byttebevis når du handler julegaver.

Publisert
Sist oppdatert

Det er oppfordringen fra Forbrukerombudet til alle nordmenn som er ute og handler julegaver. For uten byttebevis er det ikke sikkert du har rett til å bytte gavene som ikke faller i smak.

Pristtest: Harde pakker på nettet

Ikke lovpålagt

Mange butikker tilbyr bytterett av julegaver, men de er langt fra pålagt til å gjøre det. Det finnes nemlig ingen lov om at du har rett til å bytte feilfrie julegaver.

Tenk deg at du kjøper en DVD til far eller en bok til mor som overhode ikke faller i smak. Hva skal den personen gjøre da? Om du smiler pent, og butikken er velvillig, kan det hende det er mulig å få byttet inn varen.

Men best er det likevel å være føre var. Forbrukerportalen anbefaler at du spør om at et byttebevis pakkes sammen med varen, slik at du har en bekreftelse på hvor den er kjøpt, og at du har et bevis på at det er inngått en avtale om bytterett. Det er også lurt å spare på kvitteringer, selv om denne ikke nødvendigvis gir noen rett til bytte.

Julens mest populære bøker, cd-er, dvd-er og spill

Men her har du angrerett

Kjøper du varer på nettet, gjennom postordre, messesalg, dørsalg og telefonsalg har du 14 dagers angrerett, dersom du mottar et angrerettsskjema med varen. Dersom du ikke mottar et slikt skjema, har du inntil tre måneders angrerett.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer