Julehandel på nett: Ikke bestill for sent

Kjøper du julegavene dine på nettet slipper du alt som heter kø og mas. Betingelsen er at gavene rekker fram i tide, men hva er deadlinen og hvor finner du butikkene?

Julehandel på nett: Ikke bestill for sent
Publisert

Du finner alt på nettet. Og det er kanskje her nettbutikkenes største fordel ligger. Sittende tørrskodd hjemme i din egen stue kan du nemlig kjøpe alt fra norske strikkejakker, undertøy og russiske pyntegjenstander, til leketøy, DVD-filmer, CDer, bøker og gourmetmat.

Bor du i tillegg langt på landet, for eksempel en fergetur unna nærmeste shoppingsenter, er netthandel ofte det eneste praktiske alternativet.

Posten er nøkkelen

Siden leveringstidene varierer fra nettbutikk til nettbutikk, må du passe på at din utvalgte butikk klarer å levere varene før julaften. Husk at det er få nettbutikker som kan love leveringstider på under en arbeidsuke, så vil du unngå barnegråt og en fornærmet kjæreste, må det være leveringstiden som har høyeste prioritet akkurat nå.

De fleste norske nettbutikkene bruker Posten til å levere varene, resultatet er at du i praksis må legge inn en ekstra "tidsbuffer" i dine bestillinger. Nettbutikkene bruker jo tid på å behandle ordren din, og må så levere pakkene på Posten. Postens leveringsfrist blir dermed avgjørende også for deg. Posten lover at alle pakker kommer fram i tide hvis de sendes innen 17. desember. (Nå er imidlertid dette en søndag, lørdag den 16. er nok derfor å anbefale.) Bestiller du via en nettbutikk som bruker Posten som leverandør, bør du derfor senest bestille noen dager før denne fristen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer