Julematen varer ikke evig

Slik tar du best vare på maten.

Fyll på etterhvert, og pakk vekk maten snarest mulig. Foto: Kim Holthe /Opplysningskontore
Fyll på etterhvert, og pakk vekk maten snarest mulig. Foto: Kim Holthe /Opplysningskontore Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I julen liker vi å samle venner og familie og sitte ned rundt bordet og kose oss med god mat. Det er gjerne lange frokoster, lange brunsjer, lange lunsjer og lange middager ...

Det er greit at Ola og Per og Kari sitter lenge til bords, men sitter maten der like lenge, kan det føre til at mange uønskede venner spretter frem og spiller ping-pong med bakterier, mugg og harskt fett.

Ikke la maten stå like lenge på bordet som gjestene sitter - det er ikke uhøflig å ville redde maten fra den sikre død ...

Gulp, jeg har spist for mye ...

Her er tips til hvordan du kan øke holdbarheten på julematen:

Sjekk temperaturen i kjøleskapet: Temperaturen i kjøleskapet skal være 4 grader eller lavere. Lav temperatur forhindrer bakterievekst.

Maks to timer i romtemperatur: La ikke tilberedt mat stå i romtemperatur mer enn to timer. Mikroorganismer kan vokse raskt dersom de oppbevares i romtemperatur. Under 5 grader eller over 60 grader stoppes mikroorganismenes vekst.

Tin i kjøleskapet: Tin maten i kjøleskap og ikke i romtemperatur.

Ikke oppbevar maten for lenge, selv ikke i kjøleskap.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer