- Julenissen fremmer fedme og fyllekjøring

Livsstilen hans er rett og slett for usunn, mener ekspert.

Er det bra at julenissen brukes til å markedsføre usunne produkter, som Coca-Cola? Foto: Colourbox.com
Er det bra at julenissen brukes til å markedsføre usunne produkter, som Coca-Cola? Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Julenissen er overvektig. Han oppfordres av mange til å ta seg en dram og en kakebit eller liknende før han farer videre, er svært avhengig av reinsdyrene sine. Han beveger ikke akkurat mye på seg. Ofte blir han sett med en pipe eller sigar i hånden, og hvis julenissen selv er syk, og hoster, nyser og harker, kan han smitte mange barn som kommer for å sitte på fanget hans.

- Dette er ikke den beste måten å promotere en sunn livsstil blant unge, sier en kontroversiell Dr. Nathan Grills Monash University i Australia, ifølge den britiske avisen Telegraph. Julenissen burde heller være en bidragsyter til å fremme en sunn livsstil blant unge, mener han.

Dette kommer fram etter at Grills har gjennomgått mye litteratur og webbasert materiale om julenissen, for å måle den negative effekten julenissen kan ha på folkehelsen.

Les også:Slik unngår du julestressetJulens skjulte helsefarer

Julenissen og Ronald McDonald

I tillegg til å konkludere med at julenissen fremmer fedme og fyllekjøring, kommer Grills fram til at unge er svært opptatt av julenissen. Det er bare én figur amerikanske barn har et sterkere forhold til en Ronald McDonald, og det er julenissen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer