Julens fettbomber

Er din julemiddag verstingen?

Pinnekjøtt er verstingen på julens kaloritabell Foto: Opplysningskontoret for kjøtt
Pinnekjøtt er verstingen på julens kaloritabell Foto: Opplysningskontoret for kjøtt Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Spiser du pinnekjøtt eller ribbe på julaften? Da kan du spe ut ribbefettet med buljong eller ha matfløte i kålrotstappen - ihvertfall hvis du vil unngå ekstrakilo på nyåret.

- Hvis du har lyst til å komme gjennom julen uten alt for mange ekstra kilo er det viktig å være bevisst sitt matinntak og aktivitetsnivå i julen også.

- Så mitt råd er å nyte den gode julemiddagen med måte og i litt mindre porsjoner, sier fagkonsulent Unni Vada Coldevin i Grete Roede AS til DinSide Helse.

Les også: Ned i vekt med frokostegg

Dekker dagsbehovet

Coldevin sier at en julemiddag faktisk kan inneholde så mange kalorier at det dekker hele dagens energibehov, selv uten drikke. Derfor råder hun folk som vil passe på linjene å gjøre små justeringer for å endre kaloriinholdet betraktelig, uten at det merkes på smaken.

- Både ribbe og pinnekjøtt er kaloririke middager, så det er lurt å skjære bort mest mulig av det synlige fettet før du spiser det. Bytter du ut ribbefettet med en mager sjysaus sparer du mange kalorier, samtidig som du får en mer smakfull saus.

Les også: Slankere romjul

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer