Juleøl fra butikk

Det er mye juleøl å velge i, men hvilket er best? Vi har testet 27 butikk-juleøl, hvor ett og samme bryggeri får både første- og andreplassen.

I blinde har dommerne smakt seg gjennom hele 27 forskjellige juleøl. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
I blinde har dommerne smakt seg gjennom hele 27 forskjellige juleøl. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sammen med Norøl og Norbrygg har DinSide testet 27 av juleølene som er til salgs i butikk landet over. Vår test viser at slett ikke alle juleølene er noe å juble over, men det finnes likevel noen hederlige unntak.

To øl skiller seg ut positivt i årets test, og begge kommer fra samme bryggeri. Samtidig er det ett juleøl som lander med et skikkelig mageplask i årets test, og er det eneste som ender opp med terningkast 1.

Nederst i artikkelen kan du lese resultater for hvert av de testede juleølene.

>> Velg riktig glass til ølet

Grans vinner testen

Testen er gjennomført som en blindtest. Dommerne, som har erfaring som øl-dommere, har smakt seg gjennom totalt 27 butikk-juleøl over to dager.

De har kåret Lade Gaards Juleøl fra Grans Bryggeri til testvinneren. Dette juleølet får den høyeste poengsummen, tett fulgt av Grans Julebrygg.

– Er dette pol-øl? er en av dommerkommentarene til vinnerølet, som blant annet utmerker seg fordi det er et kompleks juleøl, som har en fin balanse.

Grans Julebrygg, som kommer på en klar andreplass, er et noe søtere juleøl, og heller ikke så typisk for butikk-juleølet. Også i fjor fikk dette produktet terningkast fem.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer