"Junkfood dreper"

Britiske myndigheter vil bekjempe overvekt med alle midler. Nå truer de med advarsler på alle usunne matvarer.

Publisert
Sist oppdatert

Joachim Henriksen

Mat med mye fett og sukker får skylda for den økende kroppsvekten til oss i den vestlige verden. Stadig flere kvinner og menn regnes som overvektige eller fete. Konsekvensene er mer diabetes, flere hjertelidelser og dårligere livskvalitet.

Advarsel mot junkfoodBritiske myndigheter vil gå nye veier for å redusere problemene med overvekt. Den britiske helseministeren Melanie Johnson truer nå med advarsler på alle usunne matvarer. Om hun får det som hun vil kan britiske forbukere snart se merker med "Advarsel - Høyt sukkernivå" på mange av varene i butikken.

Alternativet til helseministeren er at produsentene av dagligvarer og junkfood selv fjerner produkter med uakseptabelt høye nivåer av fett og sukker. I tillegg til advarslene kan myndighetene også innføre forbud mot noen av de verste matvarene, skriver den engelske avisen Independent.

Kunnskap er viktig- Vi har sett noen frivillige tiltak fra matvareindustrien for å redusere sukker og fett. Men vi trenger mye mer, heter det i en offisiell uttalelse fra den britiske regjeringen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer