Junkfood får deg til å spise mer

Lyst på mer etter burgeren eller pizzaen? Det er ikke så rart.

Fettet fra visse matvarer, som iskrem og hamburgere, går rett til hjernen og sier at du må spise mer. Foto: colourbox.com
Fettet fra visse matvarer, som iskrem og hamburgere, går rett til hjernen og sier at du må spise mer. Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fettet fra visse matvarer, som i iskrem og hamburgere, går rett til hjernen som sender ut signaler om at du må spise mer, viser ny forskning. Beskjedene som sendes ut ber cellene i kroppen om å ignorere hormoner som frigis som regulerer appetitten og vekten.

10 sunne synder

Hvis du tror at du kan få hormonene i balanse igjen allerede ved neste måltid, tar du feil, for effekten kan vare i mange dager.

Spis feit mat uten å legge på degLes også: Beriket mat er heller ikke bare bra

Resulterer i overspising

- Normalt klarer kroppen å si ifra når den har fått i seg nok, men det skjer ikke alltid når vi spiser noe som er virkelig godt.

Det sier studieleder Deborah Clegg ved UT Southwestern Medical Centre i Dallas, ifølge avisen Telegraph. Hun legger til:

- Det vi har klart å vise er at hele hjernekjemien kan forandre seg på kort tid. For når du spiser noe som inneholder mye fett, blir hjernen ”bombardert” med fettsyrer, og du blir immun mot insulin og leptin, forklarer hun.

Hormonet leptin produseres i hjernen og gir beskjed om at du er mett. Et annet hormon, insulin, dannes i bukspyttkjertelen og regulerer blodsukkernivåene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.