Justerbar spinningsykkel

Spinningsykkelen har overtatt for trimsykkelen som slageren i hjemmenes treningsrom.

Publisert
Sist oppdatert
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Mange kjenner spinningsyklene fra helsestudioer over det ganske land.

Større effekt

Spinningsyklene har overtatt for tradisjonelle trimsykler. Forskjellen er at de har låst nav og mye tyngre svinghjul enn trimsyklene.

- Dermed blir treningseffekten mye større enn på en trimsykkel, sier Atle Andresen, butikksjef hos XXL i Oslo sentrum.

En spinningsykkel er dessuten mer solid og stabil enn 80-tallsslageren trimsykkelen. Dermed tåler de hard, stående tråkking, noe billige trimsykler med magnetmotstand ikke gjør.

Denne sykkelen fra Sportop (7.399 kroner hos XXL) er blant luksusmodellene. Den har en rekke datafunksjoner og 30 kilo tungt svinghjul. Billigere spinningsykler koster 3 - 4.000 kroner.
Denne sykkelen fra Sportop (7.399 kroner hos XXL) er blant luksusmodellene. Den har en rekke datafunksjoner og 30 kilo tungt svinghjul. Billigere spinningsykler koster 3 - 4.000 kroner. Vis mer

Dyre modeller har svinghjul på rundt 30 kilo. De fleste eksperter anbefaler sykler med så tunge hjul. Syklene leveres enten med rem eller kjede.

Du kan stå

Computeren som innebygd på de fleste modeller, viser fart, distanse, tid, kaloriforbruk og ulike andre funksjoner.

Dyrere sykler har regulerbar sittestilling. Det er viktig for effekten av tråkket og dermed av treningen. Du bør sitte omtrent slik du gjør på en racer- eller offroadsykkel.

Entusiaster investerer i klikkpedaler til sykkelen samt sykkelsko. Dette gir enda bedre treningseffekt.

Er du mosjonist og sykler heller sjelden, kan det hende en trimsykkel er nok for deg.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer