Etterbetaling fra Nav

Justerer opp grunnbeløpet

Det betyr økte Nav-satser, noe som vanligvis skjer fra 1. mai. Dermed får mange en etterbetaling i oktober.

ETTERBETALING: Grunnbeløpet skal oppjusteres, som vil gi svært mange en etterbetaling i oktober. Foto: Berit B. Njarga
ETTERBETALING: Grunnbeløpet skal oppjusteres, som vil gi svært mange en etterbetaling i oktober. Foto: Berit B. Njarga Vis mer
Publisert

Coronaviruset har satt sitt preg på 2020 på mange måter - også når det gjelder Nav-utbetalinger.

Hvert år blir det gjort en oppjustering av satsene for ytelser fra Nav med utgangspunkt i det såkalte grunnbeløpet (G). Dette skjer normalt 1. mai, men i år bestemte regjeringen seg for å utsette dette til i høst.

Nå er datoen klar - og det nye grunnbeløpet vil uansett gjelde fra 1. mai i år.

Dermed vil de som mottar ytelser basert på grunnbeløpet få en etterbetaling i løpet av oktober.

Økning gjelder fra 1. mai

Det er på bakgrunn av det såkalte trygdeoppgjøret, som ifølge Navs nettsider skal gjennomføres 1. og 2. september, at det også vil bli fastsatt et nytt grunnbeløp. Per i dag er grunnbeløpet på 99.858 kroner. De siste par årene har grunnbeløpet blitt justert opp med rundt 3.000 kroner årlig.

- Virkningstidspunktet vil fortsatt gjelde fra 1. mai, slik at utsettelsen ikke får betydning for den enkeltes årlige utbetaling av pensjon for 2020, sier arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen i en pressemelding fra regjeringen.

Nav skriver på sine nettsider at endringen i grunnbeløpet gir økning i flere av ytelsene fra NAV fra 1. mai, og at etterbetalingen fra mai i hovedsak vil foregå i løpet av oktober måned.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.