Kabel: 800 kroner

Et kamera til mobiltelefonen koster ned mot 500 kroner. Kabelen for å overføre bildene til PC'en koster 800 kroner. Ja, du leste riktig. Og bransjen håver inn penger.

Publisert
Sist oppdatert

Hør hvor det smeller - fra loft til kjeller - for nå er det mobiltelefoner med kamera som gjelder.

Ekstrainntektene

Ikke nok med det. Denne sommeren er det MMS-meldinger med bilder - fra konsert, utested eller privatfest - unge og gamle skal sende til hverandre.

MMS-telefonene er blitt mange. Uansett om de har innebygd kamera eller du må kjøpe et eget kamera, er det ekstrautstyret som koster kroner.

Mobilprodusentene tjener nemlig store penger på løse batterier, ekstra ladere, deksler og kabler for overføring av bildene til PC'en

Tjener

Nokias USB-kabel, som bare er én meter lang, er det verste eksemplet. En ringerunde avslører at den koster 790 kroner hos Telekiosken. 698 kroner skal Telebutikken ha.

Et eksternt kamera til for eksempel Nokia 7250 koster til sammenlikning mellom 800 og 1.000 kroner. Et kamera til Sony Ericsson-telefoner koster 500 kroner.

Kabelen koster like mye eller mer enn kameraet.

- Jeg har irritert meg over dette mange ganger. Mobilselskapene har nok betydelig større marginer på ekstrautstyr enn på telefonene, hvor priskonkurransen er hard, sier Per Morten Hoff, generalsekretær i bransjeorganisasjonen IKT-Norge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer