Kaffe hjelper på førsteinntrykket

Du utstråler mer varme, og oppfatter andre på samme vis.

Vi endrer oppfatningen av oss selv og andre med en kopp kaffe i hånden.  Foto: Colourbox
Vi endrer oppfatningen av oss selv og andre med en kopp kaffe i hånden. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvis du ønsker å gjøre et godt førsteinntrykk på noen, så bør du gi vedkommende en kopp varm kaffe, te eller sjokolade. Amerikanske forskere har nemlig funnet ut at vi blir mer imøtekommende og vennligere innstilt når vi møter fremmede med en kopp varm drikke i hånden. Det skriver avisen Daily Mail.

Les også: Kaffe krymper puppene

Og det kan være med på å forklare hvorfor så mange av oss byr kjente og ukjente gjester på en kopp med noe varmt i, mener forskerne, som står bak den nye studien ved Yale University.

Positive assosiasjoner

Studien viser at vi, i tillegg til å vise oss selv fra en bedre side, også ser andre personer i et bedre lys. Forskerne er imidlertid usikre på hvorfor fysisk varme endrer måten vi ser på andre, men de tror vi er programmert til å søke varme, og at en varm drikk trigger en bølge av positive assosiasjoner i hjernen.

- Det kan synes som om fysisk varme får oss til å se på andre som varmere og mildere personer, samtidig som det gjør oss selv varmere, mer generøse og tillitsfulle, sier professor i psykologi, Dr. John Bargh, som har ledet studien, til avisen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.