Kaffe kan forebygge munnkreft

Her er nok en god grunn til å kose seg med daglige koffeinbomber.

IKKE DROPP DETTE: Drikk kaffe med god samvittighet. Det skal redusere risikoen for å utvikle munnkreft. Foto: Per Ervland
IKKE DROPP DETTE: Drikk kaffe med god samvittighet. Det skal redusere risikoen for å utvikle munnkreft. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Klarer du ikke å gå en eneste dag uten kaffe, men har litt dårlig samvittighet for det? Slapp av, det er faktisk bra for deg, skal vi tro nyere forskning.

De som drikker kaffe regelmessig har over en tredjedel mindre sannsynlighet for å utvikle munnkreft, enn de som ikke drikker kaffe i det hele tatt, ifølge femalefirst.co.uk

Les også: Munnsex gir munnkreft

«Magiske» ingredienser

Det er forskere fra universitetet i Utah, Salt Lake City, som har kommet frem til dette. De mener kaffe inneholder noen magiske ingredienser som kan redusere risikoen for munnkreft.

Trolig er det ikke koffein som er årsaken til dette, da tedrikking ikke har samme effekt.

I en kopp kaffe finnes det over 1000 kjemikalier, som også inkluderer antioksidanter. Kjemikalier, cafestol og kahweol blir vurdert som de mest gunstige ingrediensene, ettersom alle tre har antikreft-egenskaper.

Les også: Munnskylling kan gi kreft

Jo mer, jo bedre

Studien viste at de som drakk mindre enn fem kopper kaffe om dagen, hadde mindre sannsynlighet for å få sykdommen. Jo mer kaffe, jo mindre risiko hadde de for å få munnkreft.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer