Kaffe krymper puppene

Vil du ha større pupper? Sett fra deg kaffekoppen!

Ifølge en svensk forsker kan kaffe redusere størrelsen på puppene.  Foto: Colourbox
Ifølge en svensk forsker kan kaffe redusere størrelsen på puppene. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En svensk forsker mener å ha funnet en sammenheng mellom kaffedrikking og små pupper. Det melder expressen.se.

- Kaffedrikking kan påvirke bryststørrelsen ganske mye, sier Helena Jernström, professor i experimentell onkologi ved Lunds universitet, til den svenske avisen.

Les også: Kaffe kan forlenge livet

Tidligere forskning har slått fast at kvinner med nomalvekt, som har store pupper med mange brystkjertler, har økt risiko for å bli rammet av brystkreft. Gjennom tidligere forskning har Jernström påvist at kreftrisikoen reduseres ved å drikke minst tre kopper kaffe om dagen.

Jernström jobbet derfor ut ifra følgende hypotese; dersom både kaffedrikking og bryststørrelse har innvirking på utviklingen av brystkreft, kan det da finnes en sammenheng mellom kaffe og størrelsen på brystene?

Les også: Kaffe mot støle muskler

Etter undersøkelser av 270 friske kvinner konkluderte Jernström med at det var en tydelig sammenheng mellom kaffedrikkende kvinner og mindre pupper.

- En forklaring på dette kan være at koffeinet hemmer celletilveksten, men det kan jo også være at kaffe påvirker kroppens hormonsammensetning. Kaffe er jo vår største kilde til fytoøstrogener her i vesten, sier Helena Jernström til expressen.se.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer