Kaffe kurerer gruff

En dobbel espresso kan øke kvinners smerteterskel. Det har forskere i London funnet ut.

Publisert
Sist oppdatert

Er du kvinne? Og har vondt et sted? Da er det bare å løpe til nærmeste kaffebar…

Virker bare på kvinnerFor selv om kaffe får skylda for mye annet rart, mener nå britiske forskere at den i alle fall skal ha den egenskapen at den øker kvinners toleranse for smerter. Koffeinen skal imidlertid ikke ha den samme virkningen på menn, melder BBC.

Det har lenge blitt antydet at kvinner er det sterke kjønn når det gjelder å takle smerte - hvorpå nettopp hunnkjønnets evne til å takle barnefødsler - har blitt brukt som et prinsipielt bevis.

Forskerne ved Goldsmith College i London tror imidlertid at dette kan være en myte. De mener menn - i det store og hele - er bedre skikket til å utstå smerte.

I eksperimentet som ble utført, måtte 50 kvinner og menn holde armene sine i bøtter med iskaldt vann så lenge de kunne. Resultatet viste at de mannlige deltagerne var de som holdt ut lengst.

Sanser vs. følelserPsykologiske studier har tidligere antydet at menn har en større tendens til å fokusere på sansene sine når de blir utsatt for smerte, mens kvinner reagerer på en mye mer følelsesmessig måte som gjør det vanskeligere for dem å takle smerten. I studiet, når kvinnene ble gitt 250 milligram med koffein - som tilsvarer en dobbel espresso - økte imidlertid toleransegrensen deres, rapporterer forskerne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer