Kaffe og te forebygger diabetes

Og jo mer kaffe og te du drikker, jo bedre er det.

SLIK VAR EFFEKTEN: Personer som drakk tre til fire kopper kaffe om dagen hadde omtrent 25 prosent lavere risiko for å få diabetes enn personer som drakk mindre enn to kopper om dagen. Foto: Colourbox
SLIK VAR EFFEKTEN: Personer som drakk tre til fire kopper kaffe om dagen hadde omtrent 25 prosent lavere risiko for å få diabetes enn personer som drakk mindre enn to kopper om dagen. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det ser ifølge en analyse av tidligere studier på området ut til at kaffe og te kan senke risikoen for å utvikle type 2-diabetes, melder forskningsnettstedet AlphaGalileo.

Les også: Seks grunner til å drikke kaffe

Syv prosent mindre risiko per kopp

Når de australske forskerne kombinerte og analyserte data fra 18 studier som så på sammenhengen mellom kaffedrikking og risiko for å få diabetes, fant de at hver kaffekopp som ble drukket i løpet av en dag reduserte risikoen for å få diabetes med syv prosent.

Personer som drakk tre til fire kopper kaffe om dagen hadde omtrent 25 prosent lavere risiko for å få diabetes enn personer som drakk mindre enn to kopper om dagen.

Forskerne så også på studier som tok for seg te og koffeinfri kaffe, med lignende resultater. Personer som drakk mer enn tre til fire kopper koffeinfri kaffe om dagen hadde 33 prosent lavere risiko for å få diabetes enn de som ikke drakk kaffe. Personer som drakk mer enn tre til fire kopper te om dagen hadde 20 prosent mindre risiko enn de som ikke drakk te.

Les også: Kaffe er også bra for leveren

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer