Kaffe øker lysten

Kvinner kan få større sexlyst ved å drikke kaffe, viser en studie. Funnene møter delte reaksjoner hos norske sexologer.

Publisert
Sist oppdatert

Kaffe og andre koffeinholdige drikker kan stimulere den delen av kvinnens hjerne som styrer sexlysten, ifølge studien "Coffee, Tea and Me" fra Southwestern University i Texas. I studien fikk hunnrotter tilført koffein, noe som økte parringsfrekvensen kraftig.

Lege Esben Esther Pirelli Benestad ved Grimstad MPAT-instituttet påpeker at det er stor forskjell på rotter og mennesker, og at man ikke kan trekke konklusjoner om mennesker ut fra studier av rotter. Likevel ser han ikke bort fra at kaffe kan øke libidoen.

Vekker kroppen- Det er helt klart mulig at de sentralstimulerende stoffene i kaffen kan stimulere sexlysten, slik den stimulerer resten av kroppen. Indirekte kan vi si at du blir mer våken av kaffe, og våkenhet gir mer åpenhet - også for seksuelle muligheter, sier Pirelli Benestad, som selv nyter sin kaffe som nylaget espresso.

Thore Langfeldt, sexolog ved Institutt for klinisk sexologi og terapi, stiller seg mer skeptisk til koblingen mellom kaffe og sexlyst. - Koffein virker sannsynligvis inn på hvor opphisset du blir, og det gjelder alle former for opphisselse. Mange blir jo så oppstemt av koffein at de ikke får sove. Men jeg tviler på at det har noen spesifikk virkning på seksualitet, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer