Kaffe skjerper hukommelsen

En god grunn til å drikke kaffe: Den kan reversere Alzheimer.

Forsøkene er til nå gjort på mus, men nå vil ekspertene teste videre på mennesker.  Foto: Colourbox.com
Forsøkene er til nå gjort på mus, men nå vil ekspertene teste videre på mennesker. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi har lenge hørt at det kan være lurt å ikke få i seg for store mengder kaffe da den er full av akrylamid, som man tror er kreftfremkallende. I tillegg kan kaffe gi søvnløshet og økt risiko for hjerteinfarkt, ifølge studier.

Og i tillegg kan man jo bli avhengig av koffein. Mange som er vant til å drikke koffeinholdig drikke regelmessig, opplever symptomer som hodepine, utmattelse og dårlig konsentrasjon når de slutter.

Er det lurest å la være å drikke koffein? Se hva Lommelegen svarer

På den annen side leser vi at kaffe kan forebygge Alzheiemer og blant annet gjøre at du blir mindre støl etter trening. Og ifølge Alt Helse kan kaffe redusere risikoen for aldersdiabetes og hudkreft, samt motvirke astma.

Seks grunner til å drikke kaffeDette holder hjernen friskSkaff deg klisterhjerne

Nå presenterer forskere nok en positiv effekt kaffe kan ha. For kaffe kan reversere hukommelsesproblemer man ser hos Alzheimerpasienter, ifølge BBC News.

Anbefaler ikke tilskudd

For mange er dette gode nyheter, men den dårlige nyheten er imidlertid at de nye resultatene baserer seg foreløpig bare på funn gjort på mus. Her så man også at koffein hindret produksjonen av et slagprodukt, som legger seg som dødelig plakk rundt hjernecellene til Alzheimerpasienter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer