Kaksene bor i Oslo og Akershus

Er du gift, har to barn og bor i Oslo? Da har du og din kjære over 124.000 kroner mer i inntekt etter skatt, enn det en tilsvarende familie har i Nord-Trøndelag!

Publisert

I følge tall fra Statistisk sentralbyrå hadde ektepar bosatt i Oslo med to hjemmeboende barn 124.000 kroner mer i inntekt etter skatt i 1998 enn det tilsvarende familier i Nord-Trøndelag.

Også blant andre familietyper er det betydelige regionale variasjoner i inntektsnivået.

De høyeste inntektene har familier bosatt i Oslo og Akershus, mens familier bosatt i Hedmark, Oppland og Nord-Trøndelag har de laveste inntektene.

Oslo på topp, Nord-Trøndelag på bånn

Pensjonistektepar bosatt i Oslo i aldersgruppen 67-79 år, hadde i 1998 en gjennomsnittsinntekt etter skatt som lå 27 prosent over landsgjennomsnittet for denne gruppen, og hele 46 prosent høyere enn inntektsnivået til pensjonistektepar bosatt i Nord-Trøndelag.

I gjennomsnitt hadde alle ektepar der hovedinntektstakeren var mellom 67 og 79 år 230.200 kroner i inntekt etter skatt. Høyest inntekt blant ektepar uten barn finner en der hovedpersonen er i aldersgruppen 45-54 år, med i gjennomsnitt 366.400 kroner.

Samboere har dårligere råd enn ektefeller

Familieinntekten stiger med antall barn i familien. Ektepar med to barn hadde for eksempel en inntekt etter skatt på 452.900 kroner i 1998. Det er 32.000 kroner mer enn det ektepar med bare ett barn hadde, og knapt 14.000 kroner lavere enn det ektepar med tre eller flere barn hadde.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer