Innetemperatur på jobben

Kaldt på kontoret? Dette kan du kreve

Men du kan nødvendigvis ikke dra fra jobb fordi du fryser.

KALDE FINGRE: Én av konsekvensene av for lav innetemperatur på kontoret, er nedsatt fingerferdighet, presisjon og tempo, ifølge Arbeidstilsynet. Foto: Kristin Sørdal
KALDE FINGRE: Én av konsekvensene av for lav innetemperatur på kontoret, er nedsatt fingerferdighet, presisjon og tempo, ifølge Arbeidstilsynet. Foto: Kristin Sørdal Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har sjefen skrudd ned temperaturen i kontorlandskapet for å spare på strømregninga, eller synes du egentlig alltid at innetemperaturen på jobb er litt i utakt med årstidene?

Det kan være svært ubehagelig hvis det er for varmt eller kaldt på arbeidsplassen, framholder Arbeidstilsynet. Og arbeidsgiver har ansvar for å planlegge og tilrettelegge for forventede temperaturvariasjoner, både om sommeren og vinteren.

Kan gi helseplager

Dersom det er for varmt inne på kontoret, kan lufta føles tørr og ufrisk, du blir gjerne lettere trøtt og evnen din til å jobbe effektivt og riktig blir nedsatt.

Er det for kaldt, på den annen side, nedsettes ofte fingerferdighet, presisjon og tempo. I tillegg kan du ved å sitte anspent, få muskelstivhet, og reumatiske plager du eventuelt allerede har, kan forsterkes. Og sist, men ikke minst, blir enkelte mer mottakelige for infeksjoner og sykdom dersom de fryser.

Du kan ikke alltid gå hjem

Selv om det er for varmt eller kaldt på kontoret etter din mening, har du ikke nødvendigvis rett på å gå hjem på grunn av temperaturproblemene alene, fastslår Arbeidstilsynet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer