Innetemperatur på jobben

Kaldt på kontoret? Dette kan du kreve

Men du kan nødvendigvis ikke dra fra jobb fordi du fryser.

KALDE FINGRE: Én av konsekvensene av for lav innetemperatur på kontoret, er nedsatt fingerferdighet, presisjon og tempo, ifølge Arbeidstilsynet. Foto: Kristin Sørdal
KALDE FINGRE: Én av konsekvensene av for lav innetemperatur på kontoret, er nedsatt fingerferdighet, presisjon og tempo, ifølge Arbeidstilsynet. Foto: Kristin Sørdal Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har sjefen skrudd ned temperaturen i kontorlandskapet for å spare på strømregninga, eller synes du egentlig alltid at innetemperaturen på jobb er litt i utakt med årstidene?

Det kan være svært ubehagelig hvis det er for varmt eller kaldt på arbeidsplassen, framholder Arbeidstilsynet. Og arbeidsgiver har ansvar for å planlegge og tilrettelegge for forventede temperaturvariasjoner, både om sommeren og vinteren.

Kan gi helseplager

Dersom det er for varmt inne på kontoret, kan lufta føles tørr og ufrisk, du blir gjerne lettere trøtt og evnen din til å jobbe effektivt og riktig blir nedsatt.

Er det for kaldt, på den annen side, nedsettes ofte fingerferdighet, presisjon og tempo. I tillegg kan du ved å sitte anspent, få muskelstivhet, og reumatiske plager du eventuelt allerede har, kan forsterkes. Og sist, men ikke minst, blir enkelte mer mottakelige for infeksjoner og sykdom dersom de fryser.

HJEMMEKONTOR: Godt inneklima på hjemmekontoret holder deg også frisk og skjerpet. Her får du noen gode tips. Video: Linn Merete Rognø Vis mer

Du kan ikke alltid gå hjem

Selv om det er for varmt eller kaldt på kontoret etter din mening, har du ikke nødvendigvis rett på å gå hjem på grunn av temperaturproblemene alene, fastslår Arbeidstilsynet.

Kortvarige varme- eller kuldebelastninger grunnet tekniske problemer eller en ekstrem værsituasjon, kan gjøre arbeidet vanskelig eller umulig, men du har likevel ikke rett til å gå hjem av temperaturproblemene alene. Blir du syk som følge av dette, derimot, er det selvfølgelig en annen sak.

Sjefen må ordne opp

Så, hva kan du gjøre om du sitter og fryser på jobb dag etter dag?

Saken må tas opp med arbeidsgiver, som må vurdere forsvarligheten i situasjonen.

Får du behov for pauser, forskjøvet arbeidstid eller å avbryte arbeidet grunnet ubehag knyttet til innetemperaturen på jobb, er dette altså noe du må avtale med arbeidsgiveren.

Improviserte løsninger for å oppnå varme eller kjøling kan hjelpe noe, for eksempel bruk av ekstra ovner eller vifter.

JOBBMAT: Det kan være vanskelig å holde motivasjonen på topp når arbeidsplassen er hjemme i stua, og på hjemmekontoret er det flere av oss som ikke holder på de kostholdsvanene de pleier. Video: Linn Merete Rognø. Klipp: Tobias Fjeldvang Vis mer

Perfekt jobbtemperatur

Lov eller forskrifter inneholder ingen faste temperaturgrenser for kontor, men Arbeidstilsynet anbefaler at temperaturen holdes under 22 grader ved fysisk lett innearbeid i perioder med oppvarmingsbehov.

Temperatur under 19 eller over 26 grader skal unngås.

Hva med utearbeid?

Det er jo ikke slik at alle sitter inne og jobber - en god del jobber ute året rundt, i allslags vær og vind.

Derfor er det inngått enkelte lokale avtaler om at arbeidet stanser ved temperaturer under minus 20 grader.

Dersom normalt varmt tøy ikke gir tilstrekkelig vern mot kulda, må arbeidsgiver også stille med nødvendig ekstra bekledning til disposisjon. Dette er bekledning som regnes som personlig verneutstyr, og skal betales av arbeidsgiver.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer