Kalkis: Så høy blir eiendomsskatten

SKATT: Eiendomsskatt er allerede innført i de fleste av landets kommuner, og står muligens for tur også i Oslo. Men hva betyr egentlig eiendomsskatten for deg? Våre nye kalkulatorer gir deg svaret etter noen få museklikk.

Publisert
Sist oppdatert

I følge en landsdekkende undersøkelse utført av Huseiernes Landsforbund krever hver fjerde norske kommune eiendomsskatt på vanlige boliger. Oslo er foreløpig ett av unntakene, men med SV og APs lyst til å gjeninnføre eiendomsskatten, har selvsagt diskusjonen startet for alvor:

- Det blir ikke mye uansett, sier tilhengerne, mens motstanderne, som vanlig er, river seg i håret over økt skattetrykk.

Men hvor mye må du egentlig ut med om eiendomsskatten blir innført? Det får du i dag vite med DinSides to nye eiendomsskatt-kalkulatorer.

Hvorfor to?

Det er kommunestyrene som avgjør om eiendomsskatten skal innføres, og etter hvilke regler boligene skal takseres. Denne valgfriheten gjør at takseringsreglene ofte varierer fra kommune til kommune. For å få med de ulike variablene har vi derfor måttet lage to kalkulatorer. Den ene kalkisen er basert på Arbeiderpartiets forslag for Oslo, og passer derfor best for deg som bor i hovedstaden.

Den andre kalkulatoreren er mer avansert - i og med at den også tar høyde for de takseringsreglene som gjelder i resten av landets kommuner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer