Kalkulator for rikinger

NY KALKULATOR: Sprekker sparegrisen din, og vet du ikke hvor du skal putte pengene som detter ut? En mulighet er å kjøpe leilighet til barna.

Publisert
Sist oppdatert

De fleste av kalkulatorene til DinSide Økonomi henvender seg til helt vanlige folk, med helt vanlig økonomi.

Men det er selvsagt også en del som faktisk har en pen porsjon penger på kontoen sin. Og mange er i tvil om de skal spare i bank, fond, aksjer eller bolig - for hvordan få mest mulig ut av pengene?

Dobbel nytte

For de som ønsker å spare i bolig, og som samtidig ønsker at sparingen skal gagne barna, kan det være en god idé å bruke egenkapitalen på en leilighet som barna senere kan flytte inn i.

KLIKK HER FOR Å PRØVE KALKULATOREN: LEILIGHET TIL BARNA.

Kalkulatoren gir ikke svar på hvor lønnsom investeringen vil bli. For denne er selvsagt mest avhengig av den verdistigning (evt. verdifall) det vil være på boligen.

Utgangspunktet for kalkulatoren er at mange ønsker å bruke ledige midler til å investere i en bolig til barna. Boligen kan da leies ut frem til barna får bruk for den, for eksempel fra de er 18 eller 20 år gamle. Frem til da vil husleieinntektene kunne dekke deler av vedlikehold og skatt, samt renter og avdrag på et lån. Men man kan ikke regne med at husleien dekker både vedlikehold, skatter og renter og avdrag på hele markedsverdien, men et lavere lån som denne kalkulatoren beregner. Det forutsettes dermed at du også har en egenkapital å skyte inn i prosjektet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer