Kampanje mot fete barn

Amerikanske myndigheter bruker 20 millioner på å lære fete barn å spise mer frukt og mindre pizza.

Publisert
Sist oppdatert

Milkshake, pizza, søtsaker og dataspill gjør barn fetere og latere.

Bare i USA finnes over 9 millioner overvektige barn som vil bli overvektige voksne med hjerte- og karsykdommer, kreft og diabetes.

Den utviklingen har amerikanske myndigheter sett seg lei på. Nå lanserer de en nasjonal kampanje som skal lære barna å velge mellom ja-mat og nei-mat.

Lærer for livetKampanjen bygger på en undersøkelse av 595 barn mellom 8 og 10 års alder. Barna og foreldrene fikk undervisning om kosthold og aktivitet og ble fulgt opp etter tre år.

Undersøkelsen viste at enkel kostholdsundervisning førte til at barna tre år senere spiste mer ja-mat og mindre nei-mat enn andre barn. Men undersøkelsen viste også at ingen av gruppene spiste nok frukt og at de aller fleste fortsatt hadde pizza alt for ofte på middagstallerkenen.

Forskerne mener allikevel at undervisningen gir gode resultater og at den nye informasjonskampanjen kan gi langsiktige effekter.

- Skolebarn som blir vant til å drikke lettmelk, spise et eple om dagen og velge gulrøtter eller rosiner mellom måltidene, vil også fortsette med de gode vanene når de blir gamle nok til å bestemme selv, sier forskningsleder Linda Van Horn ved Northwestern University til CNN.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.