Kampdag for B-mennesker

Var det tungt å stå opp tidlig i dag? Nå skal du feires.

Om du er A- eller B-menneske er biologisk betinget. Foto: Colourbox
Om du er A- eller B-menneske er biologisk betinget. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I dag, 13. november, er nemlig B-menneskenes merkedag.

Ja, B-menneskene har organisert seg, og dannet det de kaller B-samfunnet. Det første B-samfunnet ble startet i Danmark i 2006, og siden den gang har det blitt etablert søsterorganisasjoner i en rekke land. For to år siden tok pedagogen Anette Ræstad initiativ til opprettelse av det norske samfunnet.

TEST: Hva kan du om søvn?

- På A-menneskenes premisser

13. november er kampdagen for B-menneskers rettigheter i Norge. Hensikten med denne dagen er å sette B-menneskers rettigheter på dagsorden, og gi dem en pause fra et samfunn som er lagt opp på A-menneskenes premisser.

- B-dagen skal sette fokus på viktigheten av at folk følger sin biologiske døgnrytme, og ikke lar seg presse inn i en samfunnsrytme som ikke er tilpasset individuelle behov, sa Anette Ræstad i et tidligere intervju med DinSide.

Er B-mennesker late?

Men er det slik at det er biologiske forskjeller på A- og B-mennesker, eller er B-mennsker rett og slett latsabber som ikke kommer seg opp om morran?

Døgnrytmen kan knuse forholdet

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer