Kamuflert PIN-kode? Glem erstatning

Selv om du har kamuflert PIN-koden din aldri så godt, må du regne med å tape en eventuell klagesak.

KAMUFLERT: Trodde du koden din var sikker på denne måten? Det mener ikke Finansklagenemnda. Foto: Gaute Beckett Holmslet
KAMUFLERT: Trodde du koden din var sikker på denne måten? Det mener ikke Finansklagenemnda. Foto: Gaute Beckett Holmslet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skal vi tro klagene Finansklagenemnda har behandlet de siste tre månedene velger "alle" å oppbevare PIN-koden sammen med bankkortet.

I 10 av 11 saker, altså 90 prosent av sakene, anfører bankene at den mest sannsynlige årsaken til kortsvindelen er at koden har blitt oppbevart sammen med kortet.

Forbrukerrådet uenig

Dette står i sterk kontrast til Forbrukerrådets undersøkelse i fjor sommer. Den viste at kun 15 prosent av de spurte oppga at de hadde skrevet ned koden et sted. Kun én prosent oppga at de oppbevarte koden sammen med kortet.

– Vår undersøkelse er generell, men vi mener fortsatt at ideen om at folk oppbevarer kort og kode sammen er en teoretisk forklaring uten holdepunkter i virkeligheten, sier Jorge B. Jensen, fagdirektør i Forbrukerrådet til DinSide.

Forbrukerrådet har tidligere sagt at bankbransjen bør innse at det er svært uvanlig å ha PIN-koden sammen med kortet.

Husk å skru av denne kortsperren

Bankene får medhold

Men når klagesakene skal behandles av Finansklagenemnda når ikke brukerne fram. I de 11 sakene som er registrert de siste tre månedene gikk samtlige i finansinstitusjonens favør.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer