Strømregning:

Kan arbeidsgiver betale strømmen?

Det korte svaret er ja - og faktisk kan det til dels løses skattefritt.

HØYE PRISER: Det finnes muligheter for at arbeidsgiver kan dekke strømregninga - helt skattefritt. Foto: NTB
HØYE PRISER: Det finnes muligheter for at arbeidsgiver kan dekke strømregninga - helt skattefritt. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Strømprisene er en het potet i det politiske landskapet om dagen, og med strømpriser som ligger flere ganger over det de gjorde i fjor, er det noen og en hver som merker det godt når månedsregningen tikker inn i nettbanken.

Og med stadig økende smitte, over 5000 tilfeller for første gang på tirsdag, er det nå mange som blir beordret til nok en runde på hjemmekontoret etter regjeringens nye tiltak som blir gjeldende fra natt til torsdag.

Mer hjemmekontor betyr økte strømutgifter, og flere har tatt til orde for at dette er noe arbeidsgiver bør dekke. Blant dem er Rødt-politiker Mìmir Kristjánsson, som til NRK sier at han vil endre arbeidsmiljøloven for å sikre dekning av strømutgifter for ansatte på hjemmekontor.

Kan dekkes frivillig

– Slik det er i dag har ikke arbeidstakere krav på å få dekket ekstra strømutgifter på hjemmekontoret, selv om de blir pålagt å jobbe hjemmefra. Det er imidlertid ingenting i veien for at arbeidsgivere frivillig velger å dekke slike utgifter, sier Simployers juridiske HR- og ledelsesrådgiver Hans Gjermund Gauslaa.

Dersom arbeidsgiver dekker strømregninger for de ansatte minner imidlertid Simployer om at dette er skattepliktig, både for den ansatte og for arbeidsgiver gjennom arbeidsgiveravgiften.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.