Kan bli allergisk som ettåring

Pollenallergi kan utvikles tidlig, men symptomene kan forebygges med noen enkle knep.

20 prosent av alle barn lider av mer eller mindre alvorlig pollenallergi, skriver barnelege Anne Lindboe i Lommelegen.  Foto: Pressemelding
20 prosent av alle barn lider av mer eller mindre alvorlig pollenallergi, skriver barnelege Anne Lindboe i Lommelegen. Foto: Pressemelding Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Høysnue er den vanligste formen for allergi. Symptomene skyldes en allergisk betennelse i nesen og øynene.

Sykdommen debuterer vanligvis ved 2–3 års alderen, men noen kan utvikle denne allergien allerede som ettåring. Hvis barnet ditt opplever rennende nese, kløe i nese og øyne, har hovne øyne og nyser – kan det være symptomer på pollenallergi.

Hold barnet inne

Barnelege i Lommelegen, Anne Lindboe, anbefaler deg som har barn med pollenallergi å holde barnet inne på dager der det er fint vær og sterk vind. Det er nemlig under slike forhold at de fleste symptomene melder seg.

Man er imidlertid ikke helt beskyttet mot pollenpartikler selv om man holder seg innendørs. For best beskyttelse, bør du også sørge for å holde huset pollenfritt.

Les også: De beste allergirådene

- Ekstra godt renhold hjelper, sier Rose Lyngra i Norges Astma og Allergiforbund. - Pollenpartiklene samler og legger seg på overflater som gulv, bord, skap og hyller og fester seg i tepper og grove tekstiler. Etterpå virvles de opp og blir til svevestøv som fester seg på hud, øyeslimhinnene eller pustes inn.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer