Boligprisstatistikken

- Kan bli et nytt rekordår

Boligprisene steg med 0,9 prosent nominelt i februar.

GOD MÅNED: Veksten i antall omsetninger fortsetter i februar, og det er ny omsetningsrekord til denne måneden å være, viser ferske tall fra Eiendom Norge. Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB Scanpix.
GOD MÅNED: Veksten i antall omsetninger fortsetter i februar, og det er ny omsetningsrekord til denne måneden å være, viser ferske tall fra Eiendom Norge. Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert

Korrigert for sesongvariasjoner steg prisene med 0,5 prosent, og boligprisene er nå 3,6 prosent høyere enn for et år siden, viser boligprisstatistikken som er utarbeidet av Eiendom Norge, Eiendomsverdi og Finn.no.

– Boligprisene steg i februar i alle områder i landet med unntak av Bergen, Kristiansand og Stavanger. Sterkest oppgang i boligprisene var det i Nord-Norge, Midt-Norge og Oslo, sier administrerende direktør Henning Lauridsen i Eiendom Norge i en pressemelding.

Oslo har det siste året hatt den sterkeste prisveksten med seks prosent, mens Stavanger-området er svakest med uendrede priser.

2020 kan bli et nytt rekordår

I alt ble det solgt 7126 boliger i Norge i februar, noe som er 8,9 prosent flere enn i tilsvarende måned i 2019. Så langt i år er det solgt 14.517 boliger i Norge. Det er 4,8 prosent flere enn på samme tid i fjor.

– Veksten i antall omsetninger fortsetter i februar, og det er ny omsetningsrekord til februar måned å være. Hvis denne trenden vedvarer, vil 2020 bli nok et rekordår i boligmarkedet etter 2018 og 2019. Den sterke økningen i antall transaksjoner viser at det norske boligmarkedet er trygt, effektivt og forutsigbart, sier Lauridsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer