Engangsplast

Kan bli forbudt

Miljødirektoratet anbefaler forbud mot engangsplast.

ENGANGSPLAST: Miljødirektoratet ønsker et forbud mot engangsplast. Foto: Mostphotos
ENGANGSPLAST: Miljødirektoratet ønsker et forbud mot engangsplast. Foto: Mostphotos Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Miljødirektoratet varsler i en pressemelding i dag at de anbefaler forbud mot engangsprodukter av plast, som de mener enkelt kan erstattes med engangsprodukter i andre materialer, eller materialer som kan brukes om igjen.

Anbefalingen går ut på å forby disse plastproduktene fra juli neste år.

En utredning konsulentselskapet Mepex har gjort på oppdrag for Miljødirektoratet, sier at forbudet kan redusere bruken av slike engangsprodukter i Norge med 1,9 milliarder enheter i året.

– Hensikten med forbudet er å bidra til mindre forsøpling av plast i naturen og forhindre at plasten havner på avveie og skader dyr som får den i seg. Vårt forslag samsvarer med krav i EUs direktiv om plastprodukter, sier Ellen Hambro, direktør for Miljødirektoratet, i en pressemelding.

Kan bli ytterligere reguleringer

Før sommeren sendte Miljødirektoratet Klima- og miljødepartementet en plan for å vurdere ytterligere reguleringer av plastprodukter, som også vil ta hensyn til EUs direktiv om plastprodukter, opplyses det i pressemeldingen.

På oppdrag fra departementet vil direktoratet nå vurdere mulige virkemidler for flere plastprodukter, som inkluderer mulige merkekrav og nye ordninger for utvidet produsentansvar for en rekke engangsprodukter

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer