Mobilpriser i USA, Thailand, Tyrkia

Kan bli rådyrt med feil abonnement

Skal du på langtur, bør du definitivt regne inn mobilkostnadene først.

STORE PRISFORSKJELLER: Skal du på ferie utenfor EØS, bør du definitivt sjekke mobilprisene før du reiser. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
STORE PRISFORSKJELLER: Skal du på ferie utenfor EØS, bør du definitivt sjekke mobilprisene før du reiser. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I 2017 innførte EU fri roaming i EØS-området, der vi endelig kunne bruke mobilen som om vi var hjemme uten å bli fakturert noe ekstra.

Men beveger du deg utenfor EØS-området kan det fort bli dyrt, viser vår pristest:

Til mer eksotiske land som Cuba kan én megabyte med data koste opptil 319 kroner hos den dyreste mobiloperatøren, mens den billigste bare fakturerer deg 2 kroner for samme datamengde. Det er en prisforskjell på svimlende 15.850 prosent!

Vi har sjekket prisene i USA, Thailand, Tyrkia og på Cuba hos 15 ulike mobiloperatører, og la det være sagt først som sist: de par tierne du kan spare i måneden her hjemme i måneden er ingenting mot det du risikerer å bli fakturert ekstra for på tur utenfor EØS-området.

Prisene er hentet inn fra operatørenes nettsider 11. februar 2020. Merk at de gjelder private abonnement – bedriftsabonnement kan ha helt andre priser.

PS! Tidligere har vi også sett at det er store prisforskjeller på danskebåten, og at det også kan koste deg dyrt å gå over kvota.

Priser i USA

La oss først begynne med prisene i USA. Det er et land som tidligere var ganske dyrt, men som det de senere åra har blitt rimeligere å bruke telefonen i, i hvert fall relativt sett.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer