Kan bli rare og syke

Mange minihunder kommer fra kummerlige forhold med dårlig hygiene og sykdommer.

Motehunder smugles inn i stor stil, men ikke kjøp, råder ekspertene! Foto: Colourbox.com
Motehunder smugles inn i stor stil, men ikke kjøp, råder ekspertene! Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Det er klart, vi har merket en markant økning de siste årene. Dette var nesten et ikke-eksisterende problem for noen år tilbake. Nå kommer vi over smuglerhunder rett som det er, sier førstetollinspektør på grensen ved Svinesund, Cato Furuvalt, til Forbruker-rapporten.

Han tror Tollvesenet hadde tatt flere dyresmuglere hvis det hadde blitt satt inn mer ressurser. Tidligere var det i hovedsak reptiler som ble smuglet inn, som slanger og øgler, nå er det i økende grad hunder, og spesielt minihunder.

Furuvalt sier til Forbruker-rapporten at hundene stort sett kommer fra østeuropeiske land, spesielt Polen.

Les også: Utnytter dyr på det groveste

Tar med bikkje fra Syden

De mest populære minihundene er chihuahua og fransk bulldog. Prisen på en slik hund, smuglet inn i landet er i hovedsak mye billigere enn en lovlig hund. Smuglerhunden koster ned til 10.000 kroner, mens en lovlig minihund koster cirka 20.000 kroner.

Hvor vidt hundekjøperne vet at de gjør noe ulovlig, det er usikkert. Og noen er kanskje villige til å bryte loven for å skaffe seg en bjeffende dott?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer