Kan bli tre ganger så dyrt

Pass godt på når du handler fra utlandet.

Netthandelen øker, men ikke alle kjenner reglene for innførsel av varer. Foto: Per Ervland
Netthandelen øker, men ikke alle kjenner reglene for innførsel av varer. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den norske kronen er tilbake i slag for de som er glad i å handle fra utlandet, men selv om utenlandsk valuta igjen føles billig, bør du vite hva du gjør før du bestiller varer fra for eksempel USA.

For det første bør du merke deg 200-kronersgrensen, som utløser norsk merverdiavgift på 25 prosent på de varene du kjøper. For det andre bør du undersøke om varene du bestiller er tollbelagt. For må du betale toll, må du betale moms av tollen også. Du må altså legge på frakt, moms, eventuell toll og eventuell moms av toll før du finner totalprisen på produktet.

Se: Dobbel pris på netthandel

Elektronikk ble rådyrt

En av våre lesere reagerte kraftig da han bestilte en lader fra nettbutikken Mytrendyphone.no og endte opp med å betale det tredobbelte for varen. Nettbutikken holder nemlig til i Danmark, ikke i Norge, og dermed ballet det på seg med toll og avgifter innen kunden hadde fått regningen.

En strømforsyning til en HP Laptop kostet bare 278 kroner i nettbutikken, men på totalen kom regningen på 886,50 kroner. Fordi nettbutikken er dansk måtte varen innom tollbehandlingen hos Posten. Fakturaen fra Posten kom på 624,50 kroner for fortolling, merverdiavgift og behandlingsgebyr. Totalt kom regningen på 886,50 kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer