Coronaviruset

Kan du avbestille festen, håndverkeren eller konsertbilletten?

Hvem tar regninga om festen, håndverkeren eller konsertbilletten må avbestilles på grunn av coronaviruset?

AVLYST? Har du bestilt mat og lokale, men må avlyse på grunn av coronasituasjonen? Eller kanskje du skulle ha håndverkere til en jobb som du nå ikke lenger ønsker å gjøre? Avtalevilkårene vil i stor grad bestemme om du kan avbestille og slippe unna uten å betale. Foto: Shutterstock/NTB scanpix
AVLYST? Har du bestilt mat og lokale, men må avlyse på grunn av coronasituasjonen? Eller kanskje du skulle ha håndverkere til en jobb som du nå ikke lenger ønsker å gjøre? Avtalevilkårene vil i stor grad bestemme om du kan avbestille og slippe unna uten å betale. Foto: Shutterstock/NTB scanpix Vis mer
Publisert

Det er usikre tider: Arbeidsledigheten er rekordhøy, myndighetene har forlenget perioden med massive innskrenkinger på hva vi kan gjøre og hvem vi kan omgås og hyttepåska er avlyst for de aller fleste.

Noen forsikringsselskaper har åpnet for at du allerede nå kan avbestille reiser i sommerferien, og få dette dekket på reiseforsikringen. Og ifølge en avstemming på Dinside er det hele 91 prosent av leserne som nå vurderer å avbestille sommerens reiser.

Men hva med bryllupsfesten, konfirmasjonen, dåpen, jubileet eller familiefesten?

Hva med håndverkeren du hadde bestilt, men som du nå kanskje verken har anledning til å slippe inn i huset ditt - eller anledning til å betale nå?

Eller hva med konsert-, festival- eller teaterbillettene?

Kan du avbestille? Og hvem tar regninga?

Avbestilling av festen

Vi har allerede lest historier om folk som har avlyst bryllupsfesten på grunn av situasjonen med coronaviruset. Kirka har utsatt konfirmasjoner der dette skulle ha vært avholdt i vår.

Så hva skjer med lokalet du har leid og cateringmaten du har bestilt? Kan du kreve å avbestille? Og må man regne med å fremdeles måtte betale?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer