Kan du beholde pengene?

Noen har feilaktig satt inn penger på kontoen din. Hva gjør du?

SI FRA OM FEIL:Om noen feilaktig setter penger inn på din konto, bør du ta kontakt med banken din så fort som mulig. Foto: Colourbox.com
SI FRA OM FEIL:Om noen feilaktig setter penger inn på din konto, bør du ta kontakt med banken din så fort som mulig. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tenk å ringe kontofonen en dag, og høre at du har flere millioner kroner du ikke visste om på kontoen. Noe tilsvarende med en kvinne fra Göteborg i fjor.

Noen hadde nemlig satt inn ti milliarder svenske kroner på lønnskontoen hennes. Nordea kan ikke forklare hvordan den enorme pengesummen dukket opp på kvinnen konto.

Ifølge Di.se og Göteborgs-Posten regnet kvinnen med at noen ville kontakte henne og fortelle at de hadde satt inn pengene på feil konto. Dette skjedde aldri. I stedet forsvant alle de ti milliardene fra kontoen hennes dagen etter.

Les også: Denne minibanken skjuler en hemmelighet

Hva må du gjøre?

Det er nok lite sannsynlig at noen av oss vil oppdage å få milliarder av kroner inn på kontoene våre.

Men dersom du skulle oppdage at du har fått inn penger som ikke er dine, uansett størrelse, bør du melde fra.

- Det er god skikk å gi beskjed til banken, slik at du kan bidra til å oppklare saken, sier advokat Marit Strand i Bankklagenemnda.

Hun sier riktignok du ikke er direkte pålagt å gi beskjed om at du har fått inn penger som ikke er dine.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.