Kan du få gjeldsordning?

Har du høy gjeld, lite eiendeler og lav inntekt? Kanskje du kan få en gjeldsordning. Sjekk DinSides flunkende nye kalkulator, for å se om det er hjelp å hente.

Publisert
Sist oppdatert

Er din økonomi kommet så langt ut, at du ikke tror det er mulig å rette opp situasjonen?

For de som virkelig har pengeproblemer, finnes det heldigvis en utvei. Du kommer ikke til å leve som en greve eller baron de neste årene, men du får så absolutt en mulighet til å starte på nytt - med blanke ark og fargestifter.

Prøv gjeldsordningskalkulatoren

De senere årene har renten økt mye i Norge, noe som de med høy gjeldsbelastning så absolutt har merket på kroppen. Videre har privat gjeld også økt særdeles mye. Det kan gjøre mange sårbare overfor arbeidsledighet, sykdom, skilsmisse, fall i boligprisene eller andre forhold som påvirker økonomien direkte eller indirekte.

Og man kan nok heller ikke se bort fra at flere vil få problemer fremover. Verdensøkonomien er i ulage, og ingen kjenner helt konsekvensene av hvordan en amerikansk resesjon vil påvirke oss i lille Norge.

Vil opprette offentlig gjeldsregister

Hva er en gjeldsordning?

Ifølge Namsfogden er en gjeldsordning en avtale om at en skyldner får utsettelse på å betale hele eller deler av gjelden sin. At kreditorene helt eller delvis gir avkall på renter eller kostnader, eller at gjelden faller helt eller delvis bort; altså slettes i sin helhet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.