Kan du få gjeldsordning?

Har du høy gjeld, lite eiendeler og lav inntekt? Kanskje du kan få en gjeldsordning. Sjekk DinSides flunkende nye kalkulator, for å se om det er hjelp å hente.

Publisert
Sist oppdatert

Er din økonomi kommet så langt ut, at du ikke tror det er mulig å rette opp situasjonen?

For de som virkelig har pengeproblemer, finnes det heldigvis en utvei. Du kommer ikke til å leve som en greve eller baron de neste årene, men du får så absolutt en mulighet til å starte på nytt - med blanke ark og fargestifter.

Prøv gjeldsordningskalkulatoren

De senere årene har renten økt mye i Norge, noe som de med høy gjeldsbelastning så absolutt har merket på kroppen. Videre har privat gjeld også økt særdeles mye. Det kan gjøre mange sårbare overfor arbeidsledighet, sykdom, skilsmisse, fall i boligprisene eller andre forhold som påvirker økonomien direkte eller indirekte.

Og man kan nok heller ikke se bort fra at flere vil få problemer fremover. Verdensøkonomien er i ulage, og ingen kjenner helt konsekvensene av hvordan en amerikansk resesjon vil påvirke oss i lille Norge.

Vil opprette offentlig gjeldsregister

Hva er en gjeldsordning?

Ifølge Namsfogden er en gjeldsordning en avtale om at en skyldner får utsettelse på å betale hele eller deler av gjelden sin. At kreditorene helt eller delvis gir avkall på renter eller kostnader, eller at gjelden faller helt eller delvis bort; altså slettes i sin helhet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer