Kan du få gullkort?

Har du lyst på et av kredittkortselskapenes gullkort? DinSide har sjekket hvilke krav du må tilfredsstille dersom du ønsker å vifte med gult.

Publisert

Sammenlignet med "vanlige" kreditkort gir gullkort større eller ubegrenset kreditt, mer omfattende reiseforsikringsordninger og tilleggstjenester spesifikk for gullkort. I tillegg inneholder gullkortene en stor dose "prestisje" - noe kortselskapene villig innrømmer er viktig for mange av kundene.

- Vi vet at økt prestisje er en viktig del av vårt gullkortprodukt. Gullkort gir signaler om god inntekt og høy kredittverdighet - noe som ofte gir innehaveren bedre service, for eksempel på hotell- eller restaurantbesøk, sier adm. direktør i American Express, Gunneld Eengberg til DinSide.

God inntekt og ryddig økonomi

Det er ikke alle forunt å inneha gullkortet til VISA, American Express eller Diners. Dersom du ønsker et slikt prestisjekort er forutsetningen at du har en ryddig økonomi, fast og god inntekt. .

Samtlige kortselskap utsteder gullkort etter en helhetsvurdering av økonomien til den enkelte søker. Har du negative betalingsanmerkninger kan du stort sett glemme å søke.

Kravene til inntekt var ikke så strenge som vi trodde. Selskapene opererer med veiledende minimumsgrenser for inntekt, men dine opplysninger om gjeld og formue er ofte like viktige.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer