Kan DU få kjendisskatt?

Hvorfor skal DU betale opp til 49,3 prosent inntektsskatt når kjendiser, advokater, leger, konsulenter, og andre som tjener over millionen, slipper med 28 prosent? Punkt én er å sjekke om du har muligheten til å opprette eget selskap.

Vil du ha 28 prosent skatt har du to alternativer: 1 Opprett eget selskap. Hvis ikke det går: Bli rik som en kjendis - og så opprett eget selskap.
Vil du ha 28 prosent skatt har du to alternativer: 1 Opprett eget selskap. Hvis ikke det går: Bli rik som en kjendis - og så opprett eget selskap. Vis mer
Publisert

Vanlige lønnsmottagere skattes hardt i Norge. Toppskatten slår inn allerede ved 269.100 kroner. Det betyr at du betaler 49,3 prosent skatt av alt du tjener over dette. Unntaket er gifte og enslige forsørgere. De får ikke toppskatt før ved 318.600.

Fristelsen til å gjøre noe med situasjonen er stor. Spesielt når du vet at du kan komme helt ned i 28 prosent "kjendisskatt" ved å etablere et eget selskap.

Ikke bare å si opp

Dessverre er det ikke bare å gå til sjefen og si:

- "Nå gjør vi en deal sjef: Jeg sier formelt opp jobben, men i realiteten fortsetter jeg å gjøre akkurat det samme som jeg har gjort - bare at nå betaler du honorar til min nye bedrift. Du slipper arbeidsgiveravgift og andre sosiale utgifter. Jeg slipper inntektsskatt og sammen blir dette et utrolig lønnsomt regnestykke for begge parter.

Sjekker med lupe om kravene er oppfylt

Ligningsmyndighetene setter en rekke krav som må oppfylles for de godkjenner at du faktisk har gått over fra å være ansatt til å bli næringsdrivende.

For å bli regnet som næringsdrivende må du drive virksomhet for egen regning og risiko, og virksomheten må innen rimelig tid være egnet til å gå med overskudd. Ligningsmyndightene sjekker med lupe om det du driver med er næringsvirksomhet eller om det i realiteten er lønnet arbeid.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer