Kan du få kviser av godteri?

Eller det bare tull?

Foto: Wikipedia
Foto: Wikipedia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En sammenheng mellom sukkerinntak og kviser har lenge blitt avvist.

Nå viser det seg imidlertid at det kan være noe i det likevel, ifølge New York Times.

Les også: Matkrig mot kvisene

Du blir hva du spiser?

Nylig forskning (ekstern lenke) tyder på at huden faktisk kan påvirkes av maten du spiser. Det er imidlertid ikke selve sukkeret som er den store syndebukken, men matvarer med høy glykemisk indeks (GI).

GI er et tall som forteller hvor mye blodsukkeret stiger av en matvare. Produkter med høy GI gjør at blodsukkeret stiger veldig mye i løpet av de to første timene etter måltidet.

Enkelte eksperter har hatt mistanke om at høy GI stimulerer oljeproduksjonen i huden og dermed øker faren for kviser.

For å teste ut denne teorien, fulgte australske forskere 50 unge menn og gutter i 15-25-årsalderen over en periode på 12 uker.

Les også: - Karbohydrater kan gi kvisekrise

Lav GI bra for huden

Enkelte av deltakerne holdt seg til typiske høyglykemiske matvarer – som hvitt brød, sukrede frokostblandinger og pasta. Kostholdet til andre besto hovedsakelig av matvarer med lav GI – som fisk, fullkorn og frukt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer