Kan du kreve å få utbetalt feriepengene tidligere?

Dette sier reglene.

FERIEKLAR? Selv om du skulle du ha behov for å få feriepenger utbetalt allerede i mai, må de fleste pent vente til juni. Foto: COLOURBOX.COM
FERIEKLAR? Selv om du skulle du ha behov for å få feriepenger utbetalt allerede i mai, må de fleste pent vente til juni. Foto: COLOURBOX.COM Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sommeren nærmer seg, men for enkelte kan slunkne lommebøker sette en stopper for bestilling av den store feriereisen.

Feriepengene blir vanligvis utbetalt på siste lønningsdag før ferien eller i juni, men kan man be om å få pengene på et tidligere tidspunkt?

Les også når du må få beskjed om uttak av årets ferie

Feriepenger i stedet for lønn

Mens ferie er en lovpålagt rettighet arbeidstakere har, er feriepenger derimot noe du tjener opp basert på fjorårets inntekt. Du blir trukket i lønn når du avvikler ferie, og får utbetalt feriepengene i stedet.

Med DinSides feriepengekalkulator kan du sjekke hvor mye du får utbetalt i år.

Det er ferieloven som regulerer når feriepengene skal utbetales, som i utgangspunktet er siste vanlige lønningsdag før ferien. Eventuelt kan feriepenger som er høyere enn en vanlig månedslønn utbetales i forbindelse med avvikling av hovedferie eller sammen med lønn for juni måned.

Du kan ikke kreve feriepenger tidligere

Advokat Arne Christie i NHO Service sier til DinSide at ferieloven ikke legger opp til at feriepengene kan utbetales i forbindelse med en tidligere lønning, for eksempel på mai-lønningen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer