Kan du kreve penger tilbake?

Én forbrukers kamp kan komme deg til gode.

Forbrukerrådet vil ha en slutt på at nordmenn blir lurt av banken sin. Foto: Per Ervland
Forbrukerrådet vil ha en slutt på at nordmenn blir lurt av banken sin. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter å ha tapt 266.000 kroner på to lånefinansierte strukturerte spareprodukter i DnB NOR, gikk forbrukeren til sak mot storbanken og vant. Etter at Bankklagenemnda endelig bestemte seg og ga forbrukeren medhold i klagen, måtte DnB NOR tilbakebetale pengene. Saken blir sett på som en historisk seier og var svært viktig for utfallet av lignende saker.

Her finner du avgjørelsen til bankklagenemnda.

150.000 nordmenn

I disse tider er flere nordmenn i gang med søksmål mot bankene som solgte dem dårlige spareprodukter. Så mange som 150.000 nordmenn kan ha tapt til sammen 14 milliarder kroner på dårlige investeringer, såkalte strukturerte spareprodukter. Er du en av dem som kan få tilbake pengene? Her er noen sjekkpunkter:

  • Det var produktene DnB Global 2000/2006 og DnB Sektor 2000/2006 som ble behandlet i Bankklagenemnda. Har du kjøpt disse produktene, har du derfor ekstra gode sjanser.
  • Det pågår også søksmål knyttet til produkter i regi av Fund Management Group, solgt av blant andre Glitnir Bank.
  • Et sentralt punkt er hvilken forventet avkastning spareproduktet hadde da du fikk tilbudet. Kan du bevise at du er ført bak lyset, stiller du sterkere.
  • En annen viktig faktor er risikoprofilen på produktet du har kjøpt. Hvis banken har prøvd å skjule den egentlige risikoen, stiller du sterkere.
  • Du må klage til de som har solgt deg produktet, og eventuelt også til Bankklagenemnda, og du bør klage så fort som mulig slik at saken ikke er foreldet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer