Kan du matte på lærernivå?

Alle klager over mattenivået til lærestudentene. Men klarer du eksamensoppgavene deres?

Er du flink med tall?
Er du flink med tall? Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dårlig i matte

De seneste årene har ikke diskusjonen om mattekunnskapene til lærerne i folkeskolen stått stille veldig lenge av gangen.

For misnøyen er stor når det gjelder kunnskapsnivået til lærerene innen dette realfaget.

Nå har DU sjansen til å bevise at du er bedre. Dagens test består nemlig av matteoppgaver hentet fra eksamen på den almenne lærerutdanningen. Her får du altså en unik mulighet til å se eksempler på hva ditt barns lærer MÅ gjennom før han eller hun blir sluppet fri i skolen.

Ikke nasjonale prøver

Oppgavene og tilhørende løsninger har vi fått tilgang til hos Høgskolen i Agder, der det blant annet utdannes lærer innen almenretningen.

- De spørsmålene du henviser til representerer den obligatoriske matteundervisningen som studentene på den almene lærerutdanningen har på 1. og 2. semester. Det er ingen nasjonal samordning når det gjelder disse matteeksamenene, så oppgavene utarbeides på hvert enkelt studiested, forklarer Turid Høgetveit, eksamenskonsulent på Høgskolen i Agder.

Spørsmålene i testen er eksamensspørsmål som er benyttet på Høgskolen i Agder fra høsten 2003 til høsten 2005. Alle oppgavene er gitt i forbindelse med den obligatoriske eksamen i matte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer