Kan du spise denne maten?

Er det egentlig trygt å spise pizzarestene som har ligget på kjøkkenbenken siden i går kveld?

Mmmm, pizzaen som ble glemt på kjøkkenbenken kan virke ganske fristende for en fattig student med akutt behov for frokost... Men er det egentlig særlig smart å spise den? Foto: colouebox.com
Mmmm, pizzaen som ble glemt på kjøkkenbenken kan virke ganske fristende for en fattig student med akutt behov for frokost... Men er det egentlig særlig smart å spise den? Foto: colouebox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Enten du er student med skral lommebok eller du bare ikke liker å kaste mat, kan det være greit å vite hva som faktisk kan spises og hva du bør kaste i søpla for helsens skyld. Ifølge CNN bør du tenke litt mer som din forfader huleboeren – du bør nemlig bruke sansene dine.

- Du har øyne, luktesans og smakssans, og det er et radarsystem som kan fortelle deg om maten er frisk eller ei, sier Jeff Nelken, som er ekspert på trygg mat, til CNN.

Les også: Du spiser gammel mat

En studie av over 4000 collegestudenter som i 2008 ble publisert i The Journal of the American Dietetic Association fant at unge voksne, særlig menn, har en såkalt ”risikabel spiseatferd” ved at de spiser animalske produkter som ikke er varmebehandlet godt nok, noe som kan føre til sykdom.

Studenter er generelt ikke beryktet for å ha særlig sunne matvaner, da en hektisk hverdag og et stramt budsjett – gjerne kombinert med mangel på kunnskap om mat – kan føre til mindre gode matvalg. Utenfor kantina begrenser ofte et studentkosthold seg til billige nudler, øl, frokostblandinger og rester.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer