Kan du ta situps med sugerør?

Selvmordsspurt og situps med sugerør er siste skrik på treningssentrene.

Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: 6PA/MAXPPP
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: 6PA/MAXPPP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Hodet og kroppen vet aldri hva som kommer rundt neste sving. Tanken er at du blir sprekere og smartere på samme tid.


Spark bak, spark bak, ett skritt til siden og to bak… Får du frysninger på ryggen av de velkjente ordrene som skal få oss til å hoppe og sprette i takt?

Da er kanskje Wacky workout, eller chaos training, noe for deg. I England og USA har instruktørene nemlig sluppet kontrollen og latt kreativiteten ta overhånd.

- Det er ingen orden og ikke én time er lik. Hodet og kroppen vet aldri hva som kommer rundt neste sving. Tanken er at du blir sprekere og smartere på samme tid, sier Lashaun Dale til The Guardian.

Hun er kreativ leder ved den amerikanske treningssenterkjeden Equinox og en av skaperne bak den nye treningsformen.

Les også: De hippeste treningsformene

Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: 6PA/MAXPPP
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: 6PA/MAXPPP Vis mer


Selvmordsspurten

"Dette er et treningsprogram som selv MacGyver ville elske", heter det på treningssenterets hjemmesider. En time begynner som vanlig med litt løping og hopping før kaoset bryter løs.

I det ene øyeblikket får deltagerne sugerør som de skal puste gjennom mens de gjør situps. Deretter finner instruktøren det for godt å sette i gang en såkalt "selvmordsspurt", hvor den som ikke rekker målet i tide, må sitte i en skjelvende knebøy inntil veggen gjennom hele neste øvelse.

Plutselig slippes 30 heliumballonger opp i luften og deltagerne blir bedt om å ta dem ned så raskt som mulig på en eller annen måte.

- Dette tvinger folk til å bruke initiativ. Noen klatrer opp på hverandres skuldrer, andre løper til lageret for å finne en stig. Det spiller ingen rolle hvordan de gjør det, fordi alt er god trening for kropp og sinn, forklarer Dale.

Ikke bit på disse treningsmytene

Snart til Norge?

Treningsformen slo gjennom for fullt i USA i fjor og nylig ble den også introdusert i England. Snart kan kaoset være på vei inn i norske treningssaler.

- Til høsten lanserer ELIXIA dynamisk timeplan. Istedenfor fastlåste timer på eksakte tidspunkter som går uke etter uke, vil vi ha timer som i form og innhold kan variere fra uke til uke. I et slikt konsept passer wacky workouts perfekt inn, sier produktsjef Nina Thoresen.

Lyst til å begynne å trene? Sjekk DinSides pristest på treningssenter.

Ved SATS testes det stadig ut nye, morsomme måter å pakke inn treningen på, ifølge informasjonssjef Anders Grøterud. Treningssenteret har imidlertid ingen planer om å innføre totalt kaos med det første.

- Vi har valgt å ha en ramme av forutsigbarhet på sammensetningen av programmene og heller være kreativ innenfor disse rammene. Vår erfaring er at det gir større treningseffekt, sier han.

Les også: Tjukk og trent bedre enn slank og slapp

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer