Kan du teknospråket?

DTS, SACD, DVD-RAM, Pin og Puk. Lei av intetsigende forkortelser og utenlandske betegnelser? Test deg selv i hjemmekino- og mobilverdenens stammespråk, og unngå nybegynnertabbene.

Publisert
Sist oppdatert


Trygt utstyrt med et glødende kredittkort skrider du ivrig inn i hifi-butikken på jakt etter ny hjemmekino-forsterker og DVD-spiller.

Men hvilken modell skal du velge? Butikkselgeren smiler fra øre til øre, og ramser opp de ulike modellenes fortrinn i enstavelsesord: ”- DTS, SACD, komponentinngang, progressiv PAL og DVI-utgang. Et must for ethvert hjem!”

Falt du av lasset? Du er ikke alene.

Å misforstå stammespråket er ikke bare irriterende. Du risikerer også å

  • kjøpe langt dyrere produkter enn du egentlig trenger,
  • og kan også ende opp med produkter som ikke er så gode som du egentlig tror.
Heldigvis har du kommet på rett sted. Formålet med dagens test er nemlig å avsløre stammespråket på mobil- og hjemmekino-arenaen.

Beklager – dette element er ikke lenger tilgjengelig.


Stammespråk?

Behersker du stammespråket kan du bruke forkortelser eller betegnelser, i stedet for å bruke lang tid på å forklare hva du mener. Men en bransjesjargong kan også ha andre motiver.

Fancy ord og uttrykk er også med på å gi et skinn av eksklusivitet, status og lojalitet. Spesielt i næringslivet er dette et velkjent triks, noe vår artikkel om meglernes snobbetriks tydelig viser.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer