Kan du teknospråket?

DTS, SACD, DVD-RAM, Pin og Puk. Lei av intetsigende forkortelser og utenlandske betegnelser? Test deg selv i hjemmekino- og mobilverdenens stammespråk, og unngå nybegynnertabbene.

Publisert
Sist oppdatert

Trygt utstyrt med et glødende kredittkort skrider du ivrig inn i hifi-butikken på jakt etter ny hjemmekino-forsterker og DVD-spiller.

Men hvilken modell skal du velge? Butikkselgeren smiler fra øre til øre, og ramser opp de ulike modellenes fortrinn i enstavelsesord: ”- DTS, SACD, komponentinngang, progressiv PAL og DVI-utgang. Et must for ethvert hjem!”

Falt du av lasset? Du er ikke alene.

Å misforstå stammespråket er ikke bare irriterende. Du risikerer også åkjøpe langt dyrere produkter enn du egentlig trenger, og kan også ende opp med produkter som ikke er så gode som du egentlig tror.Heldigvis har du kommet på rett sted. Formålet med dagens test er nemlig å avsløre stammespråket på mobil- og hjemmekino-arenaen.

Stammespråk?

Behersker du stammespråket kan du bruke forkortelser eller betegnelser, i stedet for å bruke lang tid på å forklare hva du mener. Men en bransjesjargong kan også ha andre motiver.

Fancy ord og uttrykk er også med på å gi et skinn av eksklusivitet, status og lojalitet. Spesielt i næringslivet er dette et velkjent triks, noe vår artikkel om meglernes snobbetriks tydelig viser.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer