Frostskader på hytta

Kan gi avkorting

Nå advarer forsikringsselskapet mot å skru av varmen på hytta.

KAN GÅ GALT: Uten lunk i hytta kan det gå fryktelig galt. Foto: Tryg Forsikring
KAN GÅ GALT: Uten lunk i hytta kan det gå fryktelig galt. Foto: Tryg Forsikring Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi har rekordhøye strømpriser for tiden. Hittil i september ligger snittprisen på over fem kroner kilowattimen i hele Sør-Norge, og legger vi til nettleie blir totalprisen enda høyere.

Det i sterk kontrast til tidligere år. September 2021 var snittprisen på 1,35 kroner, den var 13 øre i september 2020 og 37 øre samme måned i 2019.

Får ikke strømstøtte

For husholdninger finnes det heldigvis en strømstøtteordning som korrigerer strømprisen noe. Med 90 prosent støtte av det over 70 øre (eks mva) i september, reduseres snittprisen fra 5,15 kroner til 1,30 kroner, altså på nivå med september i fjor – gitt at denne snittprisen holder seg ut måneden, riktignok.

Men for hytteeiere ser det ikke ut til å være noe strømstøtte i vente. Her kan vinteren bli veldig dyr.

Advarer mot å skru av varmen

Om strømprisene fem- eller tidobles i vinter i forhold til det man er vant med, vil mange hytteeiere kunne få fryktelig høye strømutgifter i vinter. Det som tidligere var firesifrede strømregninger, kan brått vise seg å bli femsifret.

– Det er fristende å slå ned varmen for å spare penger, særlig på hytta der det ikke er strømstøtte, sier kommunikasjonssjef Ole Irgens i Tryg forsikring i en pressemelding, men kommer samtidig med en advarsel:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer