Coronavirus

Kan gi rekordlave strømpriser - lenge

Vi har allerede strømpriser som er mye lavere enn normalt, og fortsetter viruset å påvirke økonomien, kan det forbli slik i lang tid framover.

HISTORISK LAVT: Strømprisen i mars så langt er 75 prosent lavere enn samme tid i fjor. Foto: Terje Pedersen/NTB Scanpix.
HISTORISK LAVT: Strømprisen i mars så langt er 75 prosent lavere enn samme tid i fjor. Foto: Terje Pedersen/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert

Virusutbruddet påvirker mange stor deler av samfunnet vårt, blant annet forbrukernes privatøkonomi og arbeidsliv.

Men hva med strømprisene?

Ifølge Energi Norge kan corona-smittens påvirkning på industrien og andre bedrifter, som kanskje må trappe ned virksomheten, isolert sett føre til lavere strømpriser. Dette så vi også under forrige finanskrise.

Mye lavere strømpriser

- Nå har det vært rekordlave priser både i januar og februar, og prisene har fortsatt å falle i mars, sier Aslak Øverås i Energi Norge til Dinside.

- Torsdag er systemprisen på kraftbørsen nede under 10 øre per kilowattime. Det er 75 prosent lavere enn i mars i fjor, fortsetter han.

Generelt kan vi si at lavere aktivitet i næringslivet senker etterspørselen etter strøm, og dermed også prisene, ifølge ham.

NVE: Godt forberedt

Norges Vassdrags- og Energidirektorat (NVE) meldr at kraftforsyningen er godt forberedt til å håndtere en situasjon med økt spredning av coronavirus.

- Onsdag har vi hatt gjennomgang med de sentrale aktørene i landets kraftforsyning og fått bekreftet at alle er godt forberedt til å håndtere eventuelle smitteutbrudd, sier vassdrags- og energidirektør Kjetil Lund.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer